Siste oppdatering:
1. november 2000
Kongsberg Spel og Dansarlag
Hjemmesiden til ''Landslaget for spelemenn''
CD-utgivelser:
Øystein Ellefsen:
Anne S. Haugan
Svein Westad
Erru gær'n gut !
Øystein Ellefsen, Eg og du
Øystein Ellefsen, Eg og du

Øystein har i en hel menneskealder vært en kjær og etterspurt spellemann for mange. Og jeg som kjenner han som dansespellemann og menneske i fra Kongsberg Spel og Dansalag, var svært så begeistret da denne CD-en kom ut! Den gir et genuint og usminket lydbilde av spillet til vår kjære spillemann gjennom mange år. Slåttevalget er en reise gjennom hans liv som spillemann både i tid, sted og musikkalsk utvikling. Vi få høre spill fra hans hovedområder: Hovin, Telemark og Numedal.

Øystein Ellefsen spiller til kappleik Her ser vi Øystein i kjent stil: Spel til dans på Landskappleik for klassevinnere!

Øystein er født i 1918 og vokste opp på husmannsplassen Fossekåse i Hovin, men flyttet til Flesberg der han traff og gifte seg med kona Gjøran. i 1966 flyttet de til Kongsberg. CD-en gir et godt bilde av denne reisen, selv om det gamle Hovin-spelet med sin enkle form likevel preger hele CD-en.

Øystein Ellefsen på Glitre, Laagdalsmuseet, på hans 75-åsdag

Øystein har alltid to feler med seg, den ene på vanlig stille og andre på trollstemt. Når Øystein kommer virkelig i godlage', skifter han til den trollstemte fela si og spiller gamle enkle stubber ifra Hovin. Disse er mine favoritter å høre og danse etter. Og Bjørn Laupsa Borge har visst hva han gjorde når han han valgte slåtten ''Eg og du'' som CD-tittel.

Jeg retter stor takk til Øystein og alle som har bidratt og gjort det mulig å lage CD-en. Og speliell takk til Bjørn Laupsa Borge som med innsikt og kløkt, har produsert Cd-en og tatt akkurat de utvalgene som han her har gjort. Dette er min mest spilte og aller kjæreste CD.

Tekst og foto: Egil Nordem
 
Web: Egil Nordem

Kongsberg Spel og Dansarlag
(Sjermoppløsning: 800 x 600, Ms IE > 4.0)